2011年1月8日土曜日

Wrapping Me Softly with His Song

 

The wall cemented with chipped wood thinning, CIBONE ’s pendant light made of aluminum factory’s scrap and furniture made with the wood core veneer to be discarded usually.
 A newly opened galette restaurant “Salle de sejour” in Osaka city.
Which is designed by the designer’s unit named ” 774 / NaNaShi ” ( 774 / "name unknown" )  residing in Osaka.




Originally, a galette means common people’s cooking of poor family in Bretagne region Frence where land is depleted and it is a simple cooking baked only with buckwheat flour, egg, and water at fireplace.
It has been told that the cooking saved famine of this region several times.



To avoid a plush life but to create a rich though simple life by utilizing material surrounding .
In this restaurant, not only a galette but also such wisdom and concept are secretly overlaid into the space design as well.






<日本語訳>
 
間伐材を利用した木毛パネルの壁面、
アルミニウム工場の廃棄物で作ったシボネ社のペンダントライト、
そして普段は捨てられてしまう木材の芯材を利用した
突板(metropolitan tiglio)で作られた家具。
 
大阪市平野区にオープンしたガレットレストラン Salle de sejour.
大阪在住のデザイナーユニット 774 (Nanashi)によってデザインされた。


もともとガレットとはフランス ブルターニュ地方の貧しい家庭の庶民料理で
そば粉、卵、水だけで暖炉で焼く素朴な料理。
痩せた土地であるこの地方の飢餓を何度も救ったとも伝えられる。

贅沢をせず身の回りにある素材でシンプルながらも
豊かな食卓を演習するガレット。

この空間のデザインにも
実はそんな知恵と想いが
秘められている。









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