The wall cemented with chipped wood thinning, CIBONE ’s pendant light made of aluminum factory’s scrap and furniture made with the wood core veneer to be discarded usually.
A newly opened galette restaurant “Salle de sejour” in Osaka city.
Which is designed by the designer’s unit named ” 774 / NaNaShi ” ( 774 / "name unknown" ) residing in Osaka.
Originally, a galette means common people’s cooking of poor family in Bretagne region Frence where land is depleted and it is a simple cooking baked only with buckwheat flour, egg, and water at fireplace.
To avoid a plush life but to create a rich though simple life by utilizing material surrounding .
In this restaurant, not only a galette but also such wisdom and concept are secretly overlaid into the space design as well.
<日本語訳>
間伐材を利用した木毛パネルの壁面、
アルミニウム工場の廃棄物で作ったシボネ社のペンダントライト、
そして普段は捨てられてしまう木材の芯材を利用した
突板(metropolitan tiglio)で作られた家具。
大阪市平野区にオープンしたガレットレストラン Salle de sejour.
大阪在住のデザイナーユニット 774 (Nanashi)によってデザインされた。
もともとガレットとはフランス ブルターニュ地方の貧しい家庭の庶民料理で
そば粉、卵、水だけで暖炉で焼く素朴な料理。
痩せた土地であるこの地方の飢餓を何度も救ったとも伝えられる。
贅沢をせず身の回りにある素材でシンプルながらも
豊かな食卓を演習するガレット。
この空間のデザインにも
実はそんな知恵と想いが
秘められている。
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